Algemene bepalingen huurovereenkomst - Landhuiskantoren Markoever
(zoals van toepassing in artikel 7: 230a BW)
- Toepasbaarheid Algemene bepalingen
1.1 De algemene bepalingen zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen huurder en
verhuurder, ongeacht de aard en benaming van de rechtsbetrekking, tenzij huurder en verhuurder de toepasselijkheid van de algemene bepalingen schriftelijk hebben uitgesloten.
1.2 Bedingen die afwijken van de algemene bepalingen zijn slechts van toepassing wanneer deze schriftelijk door beide partijen zijn aanvaard.
- Totstandkoming huurovereenkomst en huurtermijn
2.1 De huurovereenkomst wordt schriftelijk vastgelegd en komt slechts tot stand na ondertekening door de huurder en verhuurder.
2.2 De huurovereenkomst kan voor elke gewenste huurtermijn worden aangegaan met een minimum periode van één maand, tenzij anders overeengekomen. Zonder opzegging van de huurovereenkomst door huurder of verhuurder, zal de huurovereenkomst automatisch voor een zelfde periode als is aangegaan worden verlengd.
- Wijziging huurovereenkomst, algemene bepalingen
3.1 De verhuurder is gerechtigd de huurovereenkomst en de algemene bepalingen te allen tijde te wijzigen en/of aan te vullen.
3.2 Van een wijziging en/of aanvulling van de huurovereenkomst of de algemene bepalingen zal de huurder schriftelijk in kennis gesteld worden.
3.3 Een wijziging en/of aanvulling treedt in werking vier weken na de schriftelijke in kennisstelling.
3.4 De huurder wordt geacht in te stemmen met de wijziging en/of aanvulling, indien hij niet binnen vier weken na in kennis te zijn gesteld daartegen schriftelijk bezwaar heeft gemaakt.
- Einde overeenkomst
4.1 De huurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst tegen het einde van de lopende huurtermijn op te zeggen door middel van een aangetekende brief en met inachtneming van een opzegtermijn van één maand voor contracten met een looptijd korter dan 1 jaar en een opzegtermijn van drie maanden voor contracten met een looptijd van meer dan 1 jaar. De huurperiode eindigt altijd per einde kalendermaand.
4.2 De verhuurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst tegen het einde van de lopende
huurtermijn schriftelijk op te zeggen met in achtneming van een opzegtermijn van één maand voor contracten met een looptijd korter dan 1 jaar en een opzegtermijn van drie maanden voor contracten met een looptijd van meer dan 1 jaar.
4.3 Indien de huurder in verzuim is, brengt verhuurder de huurder hiervan schriftelijk op de hoogte. Verhuurder stelt een termijn van 48 uur voor pand en buitenterrein gerelateerde zaken en een termijn van maximaal 14 dagen bij overige aangelegenheden voor de huurder om het verzuim te herstellen en alsnog de verplichtingen onder de huurovereenkomst en de algemene bepalingen na te komen. Indien de huurder niet binnen de gestelde termijn aan haar verplichtingen voldoet, is de verhuurder gerechtigd om de huurovereenkomst met onmiddellijke ingang en zonder inachtneming van een opzegtermijn op te zeggen.
4.4 Indien de huurovereenkomst als gevolg van een tekortkoming aan de zijde van de huurder
tussentijds wordt beëindigd, dan blijft de huurder gehouden tot voldoening van de huurprijs over de
gehele huurtermijn.
4.5 Verhuurder kan de huurovereenkomst ontbinden indien de huurder surseance van betaling aanvraagt, in staat van faillissement komt te verkeren of wanneer de huurder onderdelen van zijn
onderneming geheel of gedeeltelijk overdraagt aan derden, liquideert of stillegt. De door huurder betaalde waarborgsom kan in dit geval gebruikt worden door verhuurder ter betaling van achterstallige huurpenningen.
4.6 In geval van beëindiging van de huurovereenkomst zal de huurder onmiddellijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na het eindigen van de huurovereenkomst alle nodige wijzigingen aanbrengen in het handelsregister, om verzending van afschriften aan verhuurder en verkeerde bezorgingen van post en pakketten te voorkomen.
- Huurprijs en borg
5.1 De overeengekomen huurprijs wordt schriftelijk vastgelegd in de huurovereenkomst. De huurder
is verplicht de overeengekomen huurprijs maandelijks vooraf te voldoen middels automatische incasso.
5.2 Bij beëindiging van de huurovereenkomst door opzegging door de verhuurder vóór het einde van de overeengekomen huurtermijn, zal de verhuurder de reeds vooruitbetaalde huurprijs voor de niet
genoten huurtermijn terugboeken op de bankrekening van de huurder, tenzij art. 4.4 van toepassing is of de verhuurder recht heeft op schadevergoeding uit welke hoofde dan ook.
5.3 Indien de huurder achterstallig is in de voldoening van de huurprijs, is de verhuurder na sommatie van de huurder bevoegd de service na 30 dagen betalingsachterstand te discontinueren. 5.4 Indien de huurder achterstallig is in de voldoening van de huurprijs, is de verhuurder na sommatie van de huurder bevoegd de huurovereenkomst na 60 dagen betalingsachterstand te ontbinden en het gehuurde te ontruimen.
5.5 De huurder dient een borgsom te deponeren ten bedrage van de gebruikelijke huurprijs
met een minimum van een huurtermijn van drie maanden. Bij tussentijdse wijziging van het gehuurde zal de borgsom overeenkomstig aangepast worden, met dien verstande dat bij een verhoging van de borgsom de huurder dient bij te betalen en bij een verlaging van de borgsom de verhuurder het meerdere zal terugbetalen. De borgsom moet zijn voldaan uiterlijk op het moment van het ondertekenen van de huurovereenkomst.
5.6 Met ingang van 1 januari van ieder jaar zal de huurprijs geïndexeerd worden overeenkomstig de
consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2000 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
5.7 Voorts is de verhuurder gerechtigd de huurprijs aan te passen aan de marktomstandigheden, waarbij een maximum verhoging van 5% per jaar geldt.
5.8 Eventuele kortingen op de huurprijs en de duur hiervan, worden schriftelijk vastgelegd in de huurovereenkomst.
5.9 De huurder is niet bevoegd ten aanzien van de verhuurder verrekening toe te passen of zich in
verband met betaling van de huurprijs op opschorting te beroepen.
5.10 De huurprijs is exclusief omzetbelasting en extra verschuldigde bedragen als servicekosten, porto, leges, belastingen en heffingen.
5.11 Wanneer de huurder gebruik maakt van diensten van de verhuurder die niet in de maandelijkse huurprijs zijn inbegrepen, worden de kosten van deze diensten overeenkomstig de prijslijst separaat in rekening gebracht.
5.11 Bij de huurprijs zijn inbegrepen op basis van fair-use en voor maximaal het door verhuurder vastgestelde aantal werkplekken de servicekosten van het gehuurde; meubilair, stoffering, Wi-Fi in verkeersruimten, intern dataverkeer tot een snelheid van 1Gbit/sec, internet, separate VoIP-lijn, schoonmaak van het kantoor en algemene ruimtes, koeling, ventilatie en verwarming individueel regelbaar per kantoorruimte, receptie en ontvangst van uw bezoekers zover het personeel van verhuurder beschikbaar is, afhandeling inkomende post inclusief postbus, koffie, thee en gekoeld en
gefilterd water, verbruiksartikelen pantry en sanitair, gebruik van algemene ruimtes, en vergaderruimtes in blokken zoals opgenomen in het addendum bij het huurcontract., energieverbruik, 24/7 toegankelijk door middel van elektronisch toegangssysteem en permanente camerabewaking met melding aan de meldkamer, bedrijfsnaam vermelding op het reclamebord, parkeerruimte naar beschikbaarheid, afvalservice op basis van fair use.
- Gebruik kantoor- en vergaderruimten
6.1 Het is niet toegestaan het gehuurde geheel of gedeeltelijk onder te verhuren of hoe dan ook door een ander te laten gebruiken.
6.2 Deze overeenkomst is persoonlijk en de huurder gaat ermee akkoord dat het verboden is de overeenkomst aan derden over te dragen behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van de verhuurder. Het recht om gehuurde te gebruiken kan enkel door de huurder uitgeoefend worden.
6.3 Alle sleutels, alarmtags en toegangscodes zijn eigendom van verhuurder. Bij verlies of diefstal dient verhuurder direct op de hoogte gebracht te worden. Eventueel daaruit vloeiende kosten zijn voor rekening van de huurder.
6.4 Verhuurder levert de overeengekomen diensten tijdens kantoortijden van maandag tot en met vrijdag. Specifieke afspraken kunnen worden gemaakt omtrent gebruik van faciliteiten en diensten buiten deze tijden. Alle aanvullende diensten zullen worden geleverd voor zover het personeel van verhuurder aanwezig is. Verhuurder zal zich inspannen om de gevraagde dienst zo snel mogelijk te leveren, maar is niet aansprakelijk voor eventuele latere levering.
6.5 Het gebruik van elektriciteit door de huurder mag niet het normale gebruik overtreffen, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. Indien het gebruik de normale waarden overtreft zonder dat huurder en verhuurder hierover afspraken hebben gemaakt is de huurder voor de meerkosten en eventuele schade van derden en verhuurder aansprakelijk. Onder normaal gebruik wordt verstaan: kantoorruimte 1 werkplek 600 Kwh, kantoorruimte 2 werkplekken 900 Kwh, kantoorruimte 3 werkplekken 1200 Kwh kantoorruimte 4 werkplekken 1500 Kwh per jaar.
6.6 Kosten voor alarmopvolging, voortkomend uit nalatigheid van het gehuurde of de gemeenschappelijke ruimtes zijn voor rekening van huurder.
6.7 Huurder moet zijn eigendommen, werknemers en eventuele derden verzekeren en verzekerd houden voor de duur van de overeenkomst. Verhuurder aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.
6.8 Huurder mag gebruik maken van de vrije parkeerplaatsen op het terrein van verhuurder naar beschikbaarheid, in de zone zoals door verhuurder bepaald. Het maximum aantal auto’s is gelijk aan het aantal werkplekken waarvoor servicekosten worden betaald. Deze parkeerplaatsen en ook de gereserveerde parkeerplaatsen mogen enkel gebruikt worden bij aanwezigheid. Het is niet toegestaan de parkeerruimte op het terrein van verhuurder te gebruiken als stalling of parkeren voor langere termijn.
6.9 Het is niet toegestaan afval of andere eigendommen te plaatsen in de gemeenschappelijke ruimtes, op het terrein of tegen de gevel van het pand.
6.10 Maximale vloerbelasting van het gehuurde bedraagt 300 Kg/m², huurder dient deze maximale belasting in acht te nemen.
6.11 In verband met de brandveiligheid dienen er alleen goedgekeurde veilige verlengsnoeren gebruikt worden van het type Mennekes VD16/4 K met een rubberaangegoten stekker met 5 meter snoer 3x2,5mm2. Indien gewenst kunnen deze snoeren door Business Center Markoever geleverd worden ad € 45,34 per stuk excl. btw.
- Bestemming
7.1 Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde te gebruiken voor een andere bestemming dan
kantoor – en vergaderruimten.
7.2 Het is de huurder niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming veranderingen van welke aard dan ook aan te brengen aan het gehuurde. Wijzigingen en bijzondere voorzieningen kunnen
worden aangebracht indien daarvoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door verhuurder.
7.3 Verhuurder heeft het aantal werkplekken per kantoorruimte vooraf vastgelegd. Een extra werkplek toevoegen is mogelijk enkel na toestemming van verhuurder en tegen een meerprijs.
7.4 Vóór ingebruikname van het gehuurde zal een door de huurder en verhuurder te ondertekenen
beschrijving gemaakt worden van de staat van het gehuurde en de inventaris. Wordt het gehuurde na het einde van de huurovereenkomst in dezelfde staat opgeleverd als waarin zij volgens de
beschrijving is aanvaard, zal de verhuurder de borgsom zonder berekening van rente binnen veertien dagen terugstorten op de bankrekening van de huurder.
7.5 De contractant verplicht zich ertoe om de aangeboden ruimten in goede staat te houden.
7.6 Het is niet toegestaan meubilair en andere zaken tegen de glazenwanden te plaatsen.
7.7 Het is niet toegestaan huisdieren te houden of mee te nemen naar het gehuurde.
7.8 Huurder verklaart zich ermee akkoord dat verhuurder periodiek het gehuurde betreedt voor bouwkundige- en schoonmaak inspecties.
- Voorzieningen, reclame en wijzigingen
8.1 Het gehuurde wordt gebruiksklaar opgeleverd. Wijzigingen of bijzondere voorzieningen komen voor rekening van de huurder en kunnen enkel met uitdrukkelijke schriftelijke voorafgaande goedkeuring door verhuurder worden aangebracht.
8.2 De huurder verplicht zich ertoe om de aangeboden ruimten in goede staat te houden.
8.3 De huurder zal de reclamevoering in het gebouw slechts aanbrengen op de plaats die verhuurder schriftelijk zal aanwijzen en op de wijze zoals schriftelijk door verhuurder aangegeven. De eisen die daaraan worden gesteld kunnen door verhuurder eenzijdig worden gewijzigd.
8.4 Wanneer een groep huurders democratisch besluit dat bepaalde aanpassingen nodig zijn en de verhuurder dit acceptabel vindt zullen de aanpassingen worden uitgevoerd en de eventuele kosten worden verdisconteerd in de huurprijs.
- Aansprakelijkheid huurder
9.1 De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde die is ontstaan door een hem toe te
rekenen tekortschieten in de nakoming van een wettelijke verplichting en/of een verplichting uit de
huurovereenkomst, algemene bepalingen en/of Huishoudelijk Reglement.
9.2 De huurder vrijwaart de verhuurder indien de verhuurder door derden wordt aangesproken tot
voldoening van een schuld ten gevolge van gedragingen, handelingen of nalatigheden van de
huurder en/of derden die de huurder heeft toegelaten of in staat heeft gesteld toegang te krijgen tot
het gehuurde of het pand waarin het gehuurde zich bevindt.
9.3 Verhuurder is evenmin aansprakelijk voor indirecte schade zoals bijvoorbeeld bedrijfsschade en/of winstderving voor overschrijden van een termijn of voor tekortkoming als gevolg van overmacht.
- Aansprakelijkheid verhuurder en eigenaar van het gehuurde
10.1 De verhuurder is niet aansprakelijk voor door de huurder geleden en te lijden schade van welke
aard en door welke oorzaak ook.
10.2 De aansprakelijkheidsuitsluiting in sub 1 geldt tevens voor geleden en te lijden schade door derden die, met of zonder toestemming van de huurder, goederen hebben of hadden opgeslagen in het gehuurde.
- Omzetbelasting
11.1 Indien huurder het gehuurde niet (meer) gebruikt of laat gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting en daardoor de uitzondering op de vrijstelling van afdracht van omzetbelasting over de huur wordt beëindigd, is huurder niet langer omzetbelasting over de huurprijs aan verhuurder verschuldigd, doch dan is huurder met ingang van de datum waarop die beëindiging van kracht wordt, naast de huurprijs in plaats van omzetbelasting een zodanige afzonderlijke vergoeding aan verhuurder verschuldigd dat deze volledig wordt gecompenseerd voor:
- de als gevolg van het beëindigen van de optie voor verhuurder niet (langer) aftrekbare omzetbelasting op de exploitatiekosten van het gehuurde of investeringen daarin;
- de omzetbelasting die verhuurder als gevolg van het beëindigen van de optie wegens herrekening als bedoeld in artikel 15, lid 4 van de Wet op de omzetbelasting 1968 of herziening als bedoeld in de artikelen 11 tot en met 13 van de Uitvoeringsbeschikking omzetbelasting 1968 aan de Belastingdienst moet betalen;
- alle overige schade die verhuurder door het beëindigen van de optie lijdt.
11.2 Het door verhuurder, door het beëindigen van de optie (als bedoeld in artikel 11.1 te lijden financiële nadeel wordt door huurder aan verhuurder voldaan steeds gelijktijdig met de periodieke huurprijsbetalingen en wordt, met uitzondering van de schade als bedoeld in artikel 11.1 sub a, zo mogelijk door middel van een annuïteit, gelijkelijk verdeeld over de resterende duur van de lopende huurperiode, doch is terstond, volledig en ineens van Huurder opeisbaar als de huurovereenkomst om welke reden dan ook tussentijds wordt beëindigd.
11.3 Het in artikel 11.1 sub b gestelde is niet van toepassing indien bij het sluiten van de onderhavige huurovereenkomst de herzieningsperiode voor de aftrek van voorbelasting ter zake van het gehuurde is verstreken.
11.4 Wanneer zich een situatie als bedoeld in artikel 11.1 voordoet, zal verhuurder aan huurder berichten welke bedragen door verhuurder aan de Belastingdienst moeten worden betaald en inzicht geven in de overige schade als bedoeld in artikel 11.1 sub c. Verhuurder zal zijn medewerking verlenen indien huurder de opgave van verhuurder wil laten controleren door een onafhankelijke registeraccountant. De kosten hiervan zijn voor rekening van huurder.
11.5 In geval in enig boekjaar niet is voldaan aan het gebruik of laten gebruiken van het gehuurde voor doeleinden als weergegeven in artikel 4.3 van de huurovereenkomst, stelt huurder de verhuurder binnen vier weken na afloop van het desbetreffende boekjaar door middel van een door hem (Huurder) ondertekende verklaring hiervan in kennis. Binnen dezelfde termijn zendt huurder een afschrift van die verklaring aan de Belastingdienst.
11.6 Indien huurder niet voldoet aan de informatieverplichting als bedoeld in artikel 11.5 en/of niet voldoet aan de verplichting tot ingebruikname als bedoeld in artikel 11.8, of achteraf blijkt dat huurder van een onjuist uitgangspunt is uitgegaan en verhuurder daardoor naar achteraf blijkt ten onrechte omzetbelasting over de huurprijs in rekening heeft gebracht, is huurder in verzuim en is verhuurder gerechtigd het daardoor ontstane financiële nadeel op huurder te verhalen. Dit nadeel betreft de volledige ter zake door verhuurder alsnog aan de Belastingdienst verschuldigde
omzetbelasting vermeerderd met rente, eventuele boetes, alsmede verdere kosten en schade. Het in dit lid gestelde voorziet in een schadevergoedingsregeling voor het geval de optie met
terugwerkende kracht mocht worden beëindigd, zulks naast de in artikel 11.1 weergegeven regeling. De extra schade die voor verhuurder c.q. diens rechtsopvolger(s) uit die terugwerkende kracht voortvloeit, is terstond, volledig en ineens van Huurder opeisbaar.
Verhuurder zal zijn medewerking verlenen indien huurder de opgave van deze extra schade van verhuurder wil laten controleren door een onafhankelijke registeraccountant. De kosten hiervan zijn voor rekening van huurder.
11.7 Het in artikelen 11.1, 11.4 en 11.6 gestelde is eveneens van toepassing indien verhuurder eerst na, al dan niet tussentijdse, beëindiging van de huurovereenkomst wordt geconfronteerd met schade
door de beëindiging van de voor partijen geldende optie, welke schade alsdan terstond, volledig en ineens door verhuurder, opeisbaar is.
11.8 Onverkort het overigens in deze huurovereenkomst ter zake bepaalde, zal huurder het gehuurde in elk geval, met toepassing van de optie (als bedoeld in artikel 11.1), in gebruik nemen of in gebruik laten nemen voor het einde van het boekjaar waarin de ingangsdatum als bedoeld in artikel 3.1 van de huurovereenkomst is gelegen.
- Toepasselijk recht en bevoegde rechter
12.1 Op alle rechtsbetrekkingen tussen huurder en verhuurder is uitsluitend Nederlands recht van
toepassing.
12.2 Alle geschillen tussen huurder en verhuurder zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Breda.
- Persoonsgegevens en Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van errorisme(WWFT)
13.1 De dienstverlening van Business Center Markoever valt onder de WWFT en dient de richtlijnen voor Domicilieverlening op te volgen (Belastingdienst/Bureau Toezicht WWFT/richtlijnen voor Domicilieverlening).
13.2 In het kader van de WWFT dient de huurder ten alle tijden te zorgen dat verhuurder in het bezit is van het meest recente uittreksel van de Kamer van Koophandel, en een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle aandeelhouders met een belang van 25% of meer in de onderneming in dossier te hebben. Een medewerker van Business Center Markoever zal een kopie van het
legitimatiebewijs maken en dit controleren.
13.3 Wanneer een legitimatiebewijs verloopt, dient huurder het vervangende document door een medewerker van Business Center Markoever te laten kopiëren en controleren. Wijzigingen in de bedrijfsactiviteit, het handelsregister en aandeelhouders dienen ten alle tijden direct aan verhuurder gemeld te worden.
13.4 De persoonsgegevens die de huurder aan de verhuurder toevertrouwt, worden door de verhuurder opgenomen in een gegevensbestand. De verhuurder zal de verkregen persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor de hierna omschreven doeleinden en al het mogelijke doen om deze
persoonsgegevens te beschermen.
13.5 De persoonsgegevens worden door de verhuurder vastgelegd ten behoeve van haar bedrijfsvoering, klantadministratie en om producten en/of diensten onder de aandacht van haar (voormalige) huurders te brengen. Indien nodig kunnen de persoonsgegevens gebruikt worden om contact met de huurder op te nemen.
13.6 Camerabeelden worden uitsluitend door verhuurder gebruikt ter beveiliging van het gehuurde.
13.7 Door ondertekening van de huurovereenkomst verleent de huurder haar toestemming voor het door de verhuurder verwerken van zijn persoonsgegevens ten behoeve van de hierboven omschreven doeleinden.
13.8 Indien de (voormalige) huurder geen prijs stelt op de ontvangst van informatie over producten en/of diensten van de verhuurder, dan kan de huurder dit kenbaar maken aan de verhuurder.
- Slotbepalingen
14.1 De huurder dient een eigen privéadres op te geven en een tweede adres dat uitsluitend gebruikt zal worden indien de huurder bij calamiteiten op het eigen adres niet bereikbaar is. Beide adressen
mogen slechts gelegen zijn in de EU of Zwitserland.
14.2 Adreswijzigingen van het eigen adres dient de huurder schriftelijk mede te delen aan de verhuurder.
14.4 Na het einde van de huurovereenkomst zal de huurder via zijn eigen adres éénmalig schriftelijk
door de verhuurder gewezen worden op achtergelaten goederen. Indien de huurder niet binnen twee weken na deze melding de goederen komt of laat ophalen, wordt de huurder geacht ermee in te stemmen dat de goederen door de verhuurder op de een door de verhuurder te kiezen wijze
afgevoerd en vernietigd worden. De huurder is en blijft aansprakelijk voor alle schade en kosten die
voor de verhuurder ontstaan door het achterlaten van goederen. De verhuurder is niet aansprakelijk
voor enige schade aan de achtergelaten goederen, ongeacht de wijze waarop en de oorzaak
waardoor de schade is ontstaan.
14.5 Deze Algemene Bepalingen Huurovereenkomst Bedrijfsruimte vervangt alle voorgaande versies.
Business Center Markoever - Algemene bepalingen huurovereenkomst Bedrijfsruimtes
(Zoals van toepassing in artikel 7: 230a BW)
- Toepasbaarheid Algemene bepalingen
1.1 De algemene bepalingen zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen huurder en
verhuurder, ongeacht de aard en benaming van de rechtsbetrekking, tenzij huurder en verhuurder de toepasselijkheid van de algemene bepalingen schriftelijk hebben uitgesloten.
1.2 Bedingen die afwijken van de algemene bepalingen zijn slechts van toepassing wanneer deze schriftelijk door beide partijen zijn aanvaard.
- Totstandkoming huurovereenkomst en huurtermijn
2.1 De huurovereenkomst wordt schriftelijk vastgelegd en komt slechts tot stand na ondertekening door de huurder en verhuurder.
2.2 De huurovereenkomst kan voor elke gewenste huurtermijn worden aangegaan met een minimum periode van één maand, tenzij anders overeengekomen. Zonder opzegging van de huurovereenkomst door huurder of verhuurder, zal de huurovereenkomst automatisch voor een zelfde periode als is aangegaan worden verlengd.
- Wijziging huurovereenkomst, algemene bepalingen
3.1 De verhuurder is gerechtigd de huurovereenkomst en de algemene bepalingen te allen tijde te wijzigen en/of aan te vullen.
3.2 Van een wijziging en/of aanvulling van de huurovereenkomst of de algemene bepalingen zal de huurder schriftelijk in kennis gesteld worden.
3.3 Een wijziging en/of aanvulling treedt in werking vier weken na de schriftelijke in kennisstelling.
3.4 De huurder wordt geacht in te stemmen met de wijziging en/of aanvulling, indien hij niet binnen vier weken na in kennis te zijn gesteld daartegen schriftelijk bezwaar heeft gemaakt.
- Einde overeenkomst
4.1 De huurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst tegen het einde van de lopende huurtermijn op te zeggen door middel van een aangetekende brief en met inachtneming van een
opzegtermijn van drie maanden voor contracten met een looptijd korter dan 1 jaar en een opzegtermijn van zes maanden voor contracten met een looptijd van meer dan 1 jaar.
De huur eindigt altijd per einde kalendermaand.
4.2 De verhuurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst tegen het einde van de lopende huurtermijn schriftelijk op te zeggen met in achtneming van een opzegtermijn van drie
maand voor contracten met een looptijd korten dan 1 jaar en een opzegtermijn van zes maanden voor contracten met een looptijd van meer dan 1 jaar.
4.3 De verhuurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst met onmiddellijke ingang en zonder
inachtneming van een opzegtermijn op te zeggen, indien de huurder niet binnen 48 uur gevolg geeft
aan de eerste sommatie tot nakoming van de huurovereenkomst of de algemene bepalingen.
4.4 Indien de huurovereenkomst als gevolg van een tekortkoming aan de zijde van de huurder
tussentijds wordt beëindigd, dan blijft de huurder gehouden tot voldoening van de huurprijs over de
gehele huurtermijn.
4.5 Verhuurder kan de huurovereenkomst ontbinden indien de huurder surseance van betaling aanvraagt, in staat van faillissement komt te verkeren of wanneer de huurder onderdelen van zijn onderneming geheel of gedeeltelijk overdraagt aan derden, liquideert of stillegt. De door de huurder betaalde waarborgsom kan in dit geval gebruikt worden door de verhuurder ter betaling van achterstallige huurpenningen.
4.6 In geval van beëindiging van de huurovereenkomst zal de huurder onmiddellijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na het eindigen van de huurovereenkomst alle nodige wijzigingen aanbrengen in het handelsregister, om verzending van afschriften aan verhuurder en verkeerde bezorgingen van post en pakketten te voorkomen.
- Huurprijs en borg
5.1 De overeengekomen huurprijs wordt schriftelijk vastgelegd in de huurovereenkomst. De huurder
is verplicht de overeengekomen huurprijs maandelijks vooraf te voldoen middels automatische incasso.
5.2 Bij beëindiging van de huurovereenkomst door opzegging door de verhuurder vóór het einde van de overeengekomen huurtermijn, zal de verhuurder de reeds vooruitbetaalde huurprijs voor de niet
genoten huurtermijn terugboeken op de bankrekening van de huurder, tenzij art. 4.4 van toepassing is of de verhuurder recht heeft op schadevergoeding uit welke hoofde dan ook.
5.3 Indien de huurder achterstallig is in de voldoening van de huurprijs, is de verhuurder na sommatie van de huurder bevoegd de services en (elektronische) toegang na 30 dagen betalingsachterstand te discontinueren.
5.4 Indien de huurder achterstallig blijft in de voldoening van de huurprijs, is de verhuurder na sommatie van de huurder bevoegd de huurovereenkomst na 60 dagen betalingsachterstand te ontbinden en het gehuurde terstond te ontruimen.
5.5 De huurder dient een borgsom te deponeren ten bedrage van de gebruikelijke huurprijs
met een minimum van een huurtermijn van drie maanden. Bij tussentijdse wijziging van het gehuurde zal de borgsom overeenkomstig aangepast worden, met dien verstande dat bij een
verhoging van de borgsom de huurder dient bij te betalen en bij een verlaging van de borgsom de verhuurder het meerdere zal terugbetalen. De borgsom moet zijn voldaan uiterlijk op het moment van het ondertekenen van de huurovereenkomst.
5.6 Met ingang van 1 januari van ieder jaar zal de huurprijs geïndexeerd worden overeenkomstig de
consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2000 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
5.7 Voorts is de verhuurder gerechtigd de huurprijs conform marktomstandigheden aan te passen, waarbij een maximum verhoging van 5% per jaar geldt.
5.8 Eventuele kortingen op de huurprijs, en de duur hiervan worden schriftelijk vastgelegd in de huurovereenkomst.
5.9 De huurder is niet bevoegd ten aanzien van de verhuurder verrekening toe te passen of zich in
verband met betaling van de huurprijs op opschorting te beroepen.
5.10 De huurprijs is exclusief omzetbelasting en extra verschuldigde bedragen als porto, leges, belastingen, water, electra en heffingen.
5.11 Wanneer huurder gebruik maakt van diensten van verhuurder die niet in de maandelijkse huurprijs zijn inbegrepen, worden de kosten van deze diensten overeenkomstig de prijslijst separaat in rekening gebracht. De verzonden facturen dienen te worden voldaan middels automatische incasso door de verhuurder.
5.12 Bij de huurprijs zijn inbegrepen op basis van fair-use; vloerverwarming, WiFi, intern dataverkeer tot een snelheid van 1Git/s, internet, separate VoIP-lijn, receptie en ontvangst van uw bezoekers in het hoofdgebouw zover het personeel van verhuurder aanwezig is, gebruik van algemene- en vergaderruimtes in het hoofdgebouw, postbus, 24/7 toegankelijk door middel van elektronisch toegangssysteem en permanente camerabewaking met alarmmelding aan de meldkamer, parkeerruimte naar beschikbaarheid.
5.13 Bij de huurprijs is niet inbegrepen electra- en waterverbruik. De prijzen voor dit verbruik zijn opgenomen in het huurcontract en kunnen jaarlijks aangepast worden door de verhuurder.
- Gebruik bedrijfshal
6.1 Het is niet toegestaan van het gehuurde geheel of gedeeltelijk onder te verhuren of hoe dan ook door een ander te laten gebruiken.
6.2 Deze overeenkomst is persoonlijk en de huurder gaat ermee akkoord dat het verboden is de overeenkomst aan derden over te dragen behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van de verhuurder. Het recht om gehuurde te gebruiken kan enkel door de huurder uitgeoefend worden.
6.3 Alle sleutels, alarmtags en toegangscodes zijn eigendom van verhuurder. Bij verlies of diefstal dient verhuurder direct op de hoogte gebracht te worden. Eventueel daaruit vloeiende kosten zijn voor rekening van de huurder.
6.4 Verhuurder levert de overeengekomen diensten tijdens kantoortijden van maandag tot en met vrijdag. Specifieke afspraken kunnen worden gemaakt omtrent gebruik van faciliteiten en diensten buiten deze tijden. Alle aanvullende diensten zullen worden geleverd voor zover het personeel van
verhuurder aanwezig is. Verhuurder zal zich inspannen om de gevraagde dienst zo snel mogelijk te leveren, maar is niet aansprakelijk voor eventuele latere levering.
6.5 De werkelijk verbruikte electra wordt jaarlijks berekend op basis van een eigen meter. Maandelijks wordt een voorschot berekend van € 0,55 per gehuurde m² exclusief
omzetbelasting. Water verbruik wordt eveneens doorberekend. Mocht het verbruik wezenlijk hoger of lager zijn kan het voorschot worden aangepast.
6.6 Kosten voor alarmopvolging, voortkomend uit nalatigheid bij het afsluiten van het gehuurde zijn voor rekening van huurder.
6.7 Huurder moet zijn eigendommen, werknemers en eventuele derden verzekeren en verzekerd houden voor de duur van de overeenkomst. Verhuurder aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.
6.8 Huurder mag gebruik maken van de vrije parkeerplaatsen op het terrein van verhuurder naar beschikbaarheid, in de zone zoals door verhuurder bepaald. Het maximum aantal te parkeren auto’s bedraagt 2 per 200m² bedrijfsruimte. Deze plaatsen en ook de gereserveerde parkeerplaatsen mogen enkel gebruikt worden bij aanwezigheid. Het is niet toegestaan de parkeerruimte op het terrein van verhuurder te gebruiken als stalling of parkeren voor langere termijn.
6.9 Het is niet toegestaan afval of andere eigendommen te plaatsen in de gemeenschappelijke ruimtes, op het terrein of tegen de gevel van het pand.
6.10 De maximale vloerbelasting bedraagt 3000 kg/m², huurder dient deze maximale belasting in acht te nemen.
6.11 Het is niet toegestaan in de vloer te boren, of iets in of aan de vloer te bevestigen in verband met de aanwezigheid van vloerverwarmingsleidingen. Ook het boren en bevestigen van zaken in de wanden is niet toegestaan.
6.12 In verband met de brandveiligheid dienen er alleen goedgekeurde veilige verlengsnoeren gebruikt worden van het type Mennekes VD16/4 K met een rubberaangegoten stekker met 5 meter snoer 3x2,5mm2. Indien gewenst kunnen deze snoeren door verhuurder geleverd worden tegen inkoopprijs.
- Bestemming
7.1 Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde te gebruiken voor een andere bestemming dan
bedrijfswerkplaats of opslagloods.
7.2 De huurder is zelf verantwoordelijk om de bedrijfsactiviteit te checken met de toegestane milieucategorie en het verzorgen van de benodigde milieuvergunning bij de gemeente Drimmelen.
7.3 Het is de huurder niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming veranderingen van welke aard dan ook aan te brengen aan het gehuurde. Wijzigingen en bijzondere voorzieningen kunnen worden aangebracht indien daarvoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door verhuurder.
7.4 Vóór ingebruikname van het gehuurde zal een door de huurder en verhuurder te ondertekenen
beschrijving gemaakt worden van de staat van het gehuurde en de inventaris. Wordt het gehuurde na het einde van de huurovereenkomst in dezelfde staat opgeleverd als waarin zij volgens de beschrijving is aanvaard, zal de verhuurder de borgsom binnen veertien dagen terugstorten op de bankrekening van de huurder.
7.5 De huurder verplicht zich ertoe om de aangeboden ruimten in goede staat te houden.
7.6 Huurder verklaart zich ermee akkoord dat verhuurder periodiek het gehuurde betreedt ter bouwkundige- en schoonmaakinspectie.
- Voorzieningen, reclame en wijzigingen
8.1 Het gehuurde wordt gebruiksklaar opgeleverd. Wijzigingen of bijzondere voorzieningen komen voor rekening van de huurder en kunnen enkel met uitdrukkelijke schriftelijke voorafgaande goedkeuring door verhuurder worden aangebracht.
8.2 De huurder verplicht zich ertoe om de aangeboden ruimten in goede staat te houden.
8.3 De huurder zal de reclamevoering in het gebouw slechts aanbrengen op de plaats die verhuurder schriftelijk zal aanwijzen en op de wijze zoals door verhuurder schriftelijk aangegeven. De eisen die daaraan worden gesteld kunnen door verhuurder eenzijdig worden gewijzigd.
- Aansprakelijkheid huurder
9.1 De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde die is ontstaan door een hem toe te
rekenen tekortschieten in de nakoming van een wettelijke verplichting en/of een verplichting uit de
huurovereenkomst, algemene bepalingen en/of Huishoudelijk Reglement.
9.2 De huurder vrijwaart de verhuurder indien de verhuurder door derden wordt aangesproken tot
voldoening van een schuld ten gevolge van gedragingen, handelingen of nalatigheden van de
huurder en/of derden die de huurder heeft toegelaten of in staat heeft gesteld toegang te krijgen tot
het gehuurde of het pand waarin het gehuurde zich bevindt.
9.3 Verhuurder is evenmin aansprakelijk voor indirecte schade zoals bijvoorbeeld bedrijfsschade en/of winstderving voor overschrijden van een termijn of voor tekortkoming als gevolg van overmacht.
- Aansprakelijkheid verhuurder en eigenaar van het gehuurde
10.1 De verhuurder is niet aansprakelijk voor door de huurder geleden en te lijden schade van welke
aard en door welke oorzaak ook.
10.2 De aansprakelijkheidsuitsluiting in sub 1 geldt tevens voor geleden en te lijden schade door derden die, met of zonder toestemming van de huurder, goederen hebben of hadden opgeslagen in het gehuurde.
- Omzetbelasting
11.1 Indien huurder het gehuurde niet (meer) gebruikt of laat gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting en daardoor de uitzondering op de vrijstelling van afdracht van omzetbelasting over de huur wordt beëindigd, is huurder niet langer omzetbelasting over de
huurprijs aan verhuurder verschuldigd, doch dan is huurder met ingang van de datum waarop die
beëindiging van kracht wordt, naast de huurprijs in plaats van omzetbelasting een zodanige afzonderlijke vergoeding aan verhuurder verschuldigd dat deze volledig wordt gecompenseerd voor:
- de als gevolg van het beëindigen van de optie voor verhuurder niet (langer) aftrekbare omzetbelasting op de exploitatiekosten van het gehuurde of investeringen daarin;
- de omzetbelasting die verhuurder als gevolg van het beëindigen van de optie wegens herrekening als bedoeld in artikel 15, lid 4 van de Wet op de omzetbelasting 1968 of herziening als bedoeld in de artikelen 11 tot en met 13 van de Uitvoeringsbeschikking omzetbelasting 1968 aan de Belastingdienst moet betalen;
- alle overige schade die verhuurder door het beëindigen van de optie lijdt.
11.2 Het door verhuurder, door het beëindigen van de optie (als bedoeld in artikel 19.1) te lijden financiële nadeel wordt door huurder aan verhuurder voldaan steeds gelijktijdig met de periodieke huurprijsbetalingen en wordt, met uitzondering van de schade als bedoeld in artikel 19.1 sub a, zo mogelijk door middel van een annuïteit, gelijkelijk verdeeld over de resterende duur van de lopende huurperiode, doch is terstond, volledig en ineens van Huurder opeisbaar als de huurovereenkomst om welke reden dan ook tussentijds wordt beëindigd.
11.3 Het in artikel 11.1 sub b gestelde is niet van toepassing indien bij het sluiten van de onderhavige huurovereenkomst de herzieningsperiode voor de aftrek van voorbelasting ter zake van het gehuurde is verstreken.
11.4 Wanneer zich een situatie als bedoeld in artikel 11.1 voordoet, zal verhuurder aan huurder berichten welke bedragen door verhuurder aan de Belastingdienst moeten worden betaald en inzicht geven in de overige schade als bedoeld in artikel 11.1 sub c. Verhuurder zal zijn medewerking verlenen indien huurder de opgave van verhuurder wil laten controleren door een onafhankelijke registeraccountant. De kosten hiervan zijn voor rekening van huurder.
11.5 In geval in enig boekjaar niet is voldaan aan het gebruik of laten gebruiken van het gehuurde voor doeleinden als weergegeven in artikel 4.3 van de huurovereenkomst, stelt huurder de verhuurder binnen vier weken na afloop van het desbetreffende boekjaar door middel van een door hem (Huurder) ondertekende verklaring hiervan in kennis. Binnen dezelfde termijn zendt huurder een afschrift van die verklaring aan de Belastingdienst.
11.6 Indien huurder niet voldoet aan de informatieverplichting als bedoeld in artikel 11.5 en/of niet voldoet aan de verplichting tot ingebruikname als bedoeld in artikel 11.8, of achteraf blijkt dat huurder van een onjuist uitgangspunt is uitgegaan en verhuurder daardoor naar achteraf blijkt ten onrechte omzetbelasting over de huurprijs in rekening heeft gebracht, is huurder in verzuim en is verhuurder gerechtigd het daardoor ontstane financiële nadeel op huurder te verhalen. Dit nadeel betreft de volledige ter zake door verhuurder alsnog aan de Belastingdienst verschuldigde omzetbelasting vermeerderd met rente, eventuele boetes, alsmede verdere kosten en schade. Het in dit lid gestelde voorziet in een schadevergoedingsregeling voor het geval de optie met terugwerkende kracht mocht worden beëindigd, zulks naast de in artikel 11.1 weergegeven regeling.
De extra schade die voor verhuurder c.q. diens rechtsopvolger(s) uit die terugwerkende kracht voortvloeit, is terstond, volledig en ineens van Huurder opeisbaar.
Verhuurder zal zijn medewerking verlenen indien huurder de opgave van deze extra schade van verhuurder wil laten controleren door een onafhankelijke registeraccountant. De kosten hiervan zijn voor rekening van huurder.
11.7 Het in artikelen 11.1, 11.4 en 11.6 gestelde is eveneens van toepassing indien verhuurder eerst na, al dan niet tussentijdse, beëindiging van de huurovereenkomst wordt geconfronteerd met schade door de beëindiging van de voor partijen geldende optie, welke schade alsdan terstond, volledig en ineens door verhuurder, opeisbaar is.
11.8 Onverkort het overigens in deze huurovereenkomst ter zake bepaalde, zal huurder het gehuurde in elk geval, met toepassing van de optie (als bedoeld in artikel 11.1), in gebruik nemen of in gebruik laten nemen voor het einde van het boekjaar waarin de ingangsdatum als bedoeld in artikel 3.1 van de huurovereenkomst is gelegen.
- Toepasselijk recht en bevoegde rechter
12.1 Op alle rechtsbetrekkingen tussen huurder en verhuurder is uitsluitend Nederlands recht van
toepassing.
12.2 Alle geschillen tussen huurder en verhuurder zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Breda.
- Persoonsgegevens en Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT)
13.1 De dienstverlening van Business Center Markoever valt onder de WWFT toezicht en dient de richtlijnen voor Domicilieverlening op te volgen ( belastingdienst/Bureau Toezicht WWFT/richtlijnen voor Domicilieverlening.
13.2 In het kader van de WWFT dient de huurder ten alle tijden te zorgen dat verhuurder in het bezit is van het meest recente uittreksel van de Kamer van Koophandel, en een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle aandeelhouders met een belang van 25% of meer in de vennootschap. Een medewerker van verhuurder zal een kopie van het legitimatiebewijs maken en dit controleren.
13.3 Wanneer een legitimatiebewijs verloopt, dient huurder het vervangende document door een medewerker van verhuurder te laten kopiëren en controleren. Wijzigingen in de bedrijfsactiviteit, het handelsregister en aandeelhouders dienen ten alle tijden direct aan verhuurder gemeld te worden.
13.3 De persoonsgegevens die de huurder aan de verhuurder toevertrouwt, worden door de verhuurder opgenomen in een gegevensbestand. De verhuurder zal de verkregen persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor de hierna omschreven doeleinden en al het mogelijke doen om deze
persoonsgegevens te beschermen.
13.4 De persoonsgegevens worden door de verhuurder vastgelegd ten behoeve van haar bedrijfsvoering, klantadministratie en om producten en/of diensten onder de aandacht van haar (voormalige) huurders te brengen. Indien nodig kunnen de persoonsgegevens gebruikt worden om contact met de huurder op te nemen.
13.5 Camerabeelden worden uitsluitend door verhuurder gebruikt ter beveiliging van het gehuurde.
13.6 Door ondertekening van de huurovereenkomst verleent de huurder haar toestemming voor het door de verhuurder verwerken van zijn persoonsgegevens ten behoeve van de hierboven omschreven doeleinden.
13.7 Indien de (voormalige) huurder geen prijs stelt op de ontvangst van informatie over producten en/of diensten van de verhuurder, dan kan de huurder dit kenbaar maken aan de verhuurder.
- Slotbepalingen
14.1 De huurder dient een eigen adres op te geven en een tweede adres dat uitsluitend gebruikt zal
worden indien de huurder bij calamiteiten op het eigen adres niet bereikbaar is. Beide adressen
mogen slechts gelegen zijn in de EU of Zwitserland.
14.2 Adreswijzigingen van het eigen adres dient de huurder schriftelijk mede te delen aan de verhuurder.
14.3 Na het einde van de huurovereenkomst zal de huurder via zijn eigen adres éénmalig schriftelijk
door de verhuurder gewezen worden op achtergelaten goederen. Indien de huurder niet binnen twee weken na deze melding de goederen komt of laat ophalen, wordt de huurder geacht ermee in te stemmen dat de goederen door de verhuurder op de een door de verhuurder te kiezen wijze
afgevoerd en vernietigd worden. De huurder is en blijft aansprakelijk voor alle schade en kosten die
voor de verhuurder ontstaan door het achterlaten van goederen. De verhuurder is niet aansprakelijk
voor enige schade aan de achtergelaten goederen, ongeacht de wijze waarop en de oorzaak
waardoor de schade is ontstaan.
14.4 Deze Algemene Bepalingen Huurovereenkomst Bedrijfsruimte vervangt alle voorgaande versies.
Business Center Markoever BV - Algemene bepalingen huurovereenkomst Self Storage
- Toepasbaarheid Algemene Bepalingen
1.1 De algemene bepalingen zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen huurder en
verhuurder, ongeacht de aard en benaming van de rechtsbetrekking, tenzij huurder en verhuurder de toepasselijkheid van de algemene bepalingen schriftelijk hebben uitgesloten.
1.2 Bedingen die afwijken van de algemene bepalingen zijn slechts van toepassing wanneer deze schriftelijk door beide partijen zijn aanvaard.
1.3 De huurovereenkomst is geen overeenkomst van bewaarneming in de zin van artikel 7:600 BW op de verhuurder rust geen verplichting tot het houden van toezicht op de door de huurder opgeslagen goederen.
- Totstandkoming huurovereenkomst en huurtermijn
2.1 De huurovereenkomst wordt schriftelijk vastgelegd en komt slechts tot stand na ondertekening door de huurder en verhuurder.
2.2 De huurovereenkomst kan voor elke gewenste huurtermijn worden aangegaan met een minimum periode van één maand, tenzij anders overeengekomen. Zonder opzegging van de huurovereenkomst door huurder of verhuurder, zal de huurovereenkomst automatisch voor een onbepaalde tijd worden verlengd.
- Wijziging huurovereenkomst, algemene Bepalingen en Huishoudelijk
Reglement
3.1 De verhuurder is gerechtigd de huurovereenkomst en de algemene bepalingen te allen tijde te wijzigen en/of aan te vullen.
3.2 Van een wijziging en/of aanvulling van de huurovereenkomst of de algemene bepalingen zal de huurder schriftelijk in kennis gesteld worden.
3.3 Een wijziging en/of aanvulling treedt in werking vier weken na de schriftelijke in kennisstelling.
3.4 De huurder wordt geacht in te stemmen met de wijziging en/of aanvulling, indien hij niet binnen vier weken na in kennis te zijn gesteld daartegen schriftelijk bezwaar heeft gemaakt.
3.5 Bij een mededeling van wijziging en/of aanvulling is de huurder gerechtigd de huurovereenkomst
tussentijds te beëindigen. Beëindiging is slechts schriftelijk mogelijk binnen twee weken na
dagtekening van de schriftelijke in kennisstelling.
- Einde overeenkomst
4.1 De huurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst tegen het einde van de lopende huurtermijn op te zeggen door middel van een aangetekende brief en met inachtneming van een opzegtermijn van veertien dagen, en eindigend per kalender maand.
4.2 De verhuurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst tegen het einde van de lopende
huurtermijn schriftelijk op te zeggen met in achtneming van een opzegtermijn van dertig dagen.
4.3 De verhuurder heeft de bevoegdheid de huurovereenkomst met onmiddellijke ingang en zonder
inachtneming van een opzegtermijn op te zeggen, indien de huurder niet binnen 48 uur gevolg geeft
aan de eerste sommatie tot nakoming van de huurovereenkomst of de algemene bepalingen.
4.4 Indien de huurovereenkomst als gevolg van een tekortkoming aan de zijde van de huurder
tussentijds wordt beëindigd, dan blijft de huurder gehouden tot voldoening van de huurprijs over de
gehele huurtermijn.
- Huurprijs, borg en wanbetaling
5.1 De overeengekomen huurprijs wordt schriftelijk vastgelegd in de huurovereenkomst. De huurder
is verplicht de overeengekomen huurprijs maandelijks vooraf te voldoen middels automatische incasso.
5.2 Bij beëindiging van de huurovereenkomst door opzegging door de verhuurder vóór het einde van de overeengekomen huurtermijn, zal de verhuurder de reeds vooruitbetaalde huurprijs voor de niet
genoten huurtermijn terugboeken op de bankrekening van de huurder, tenzij art. 4.4 van toepassing is of de verhuurder recht heeft op schadevergoeding uit welke hoofde dan ook.
5.3 Zodra huurder in verzuim is, dan wel de huurprijs of een vergoeding verschuldigd krachtens de huurovereenkomst niet betaald is binnen 30 dagen na de overeengekomen betaaldatum, dan verwerft verhuurder de volgende rechten:
5.3.1 de mogelijkheid tot het aanbrengen van een extra slot, waardoor er geen toegang meer is tot de opgeslagen goederen door de huurder,
5.3.2 de mogelijkheid, naar eigen inzicht, de goederen te verwijderen uit de Storage box en te verplaatsen naar een andere locatie zonder enige aansprakelijkheid voor enig verlies of schade ten gevolge van deze verplaatsing of overdracht,
5.3.4 de mogelijkheid om alle kosten die voortvloeien uit de verwijdering en overdracht van de goederen aan de huurder in rekening te brengen alsook de bijkomende opslagkosten elders, samen met alle kosten die herhaalde verwijdering/overdrachten met zich meebrengen,
5.3.4 de mogelijkheid de huurovereenkomst per direct te beëindigen en vervolgens de huurder een maandelijkse bezettingsvergoeding in rekening te brengen gelijk aan de maandelijkse huurprijs.
5.3.5 De mogelijkheid voor verhuurder de goederen in de Storage box als verlaten goederen (res derelicta) te beschouwen en zich, maar eigen goeddunken te ontdoen van deze goederen. De opbrengsten van een verkoop in de overeenstemming met artikel 5.3 verhuurder komen aan verhuurder toe voor zover noodzakelijk ter betaling van de eventuele kosten van verhuurder naar aanleiding van de uitoefening van de rechten onder dit artikel en ter kwijting van alle andere sommen verschuldigd aan verhuurder uit hoofde van deze huurovereenkomst. Het saldo van de opbrengsten zal aan de huurder worden terugbetaald. Indien een huurder niet gelokaliseerd kan worden of nalaat het saldo van de opbrengsten te innen, zal verhuurder het saldo van de opbrengsten verder bijhouden voor rekening van de huurder. Niets in dit artikel zal afbreuk doen aan verhuurders recht op betaling inzake huurgelden of enige andere som verschuldigd uit hoofde van deze huurovereenkomst en dit ongeacht of verhuurder er al dan niet voor gekozen heeft de rechten hierboven aangegeven uit te oefenen.
5.4 Huurder gaat ermee akkoord, dat alle goederen in de Storage box tot zekerheid dienen van verhuuders recht op betaling van de huurprijs, kosten of enig andere som verschuldigd en dat de toegang tot de goederen geweigerd kan worden bij betalingsachterstand tot op het moment dat alle uitstaande sommen betaald zijn. Huurder aanvaardt tevens dat deze zekerheid op de goederen in de Storage box tot een verlies van eigendom kan leiden.
5.5 De huurder dient een borgsom te deponeren ten bedrage van de gebruikelijke huurprijs
met een minimum van een huurtermijn van één maand. Bij tussentijdse wijziging van het gehuurde zal de borgsom overeenkomstig aangepast worden, met dien verstande dat bij een verhoging van de borgsom de huurder dient bij te betalen en bij een verlaging van de borgsom de verhuurder het meerdere zal terugbetalen.
5.6 Met ingang van 1 januari van ieder jaar zal de huurprijs geïndexeerd worden overeenkomstig de
consumentenprijsindex.
5.7 Voorts is de verhuurder gerechtigd de huurprijs te allen tijde aan te passen aan de marktomstandigheden, waarbij een maximum verhoging van 10% per 6 maanden geldt.
5.8 Eventuele kortingen op de huurprijs worden schriftelijk vastgelegd in de huurovereenkomst.
5.9 De huurder is niet bevoegd ten aanzien van de verhuurder verrekening toe te passen of zich in
verband met betaling van de huurprijs op opschorting te beroepen.
5.10 Bij het beëindigen van de overeenkomst dient de ruimte schoon en in de zelfde staat te verkeren als bij oplevering. Alle kosten die verhuurder moet maken bij nalatigheid van de huurder worden in rekening gebracht bij huurder.
- Verbod op onderhuur en overdracht
6.1 Het is niet toegestaan het gehuurde geheel of gedeeltelijk onder te verhuren of hoe dan ook door een ander te laten gebruiken.
6.2 Deze overeenkomst is persoonlijk en de klant gaat ermee akkoord dat het verboden is de overeenkomst aan derden over te dragen behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van de verhuurder. Het recht om gehuurde te gebruiken kan enkel door de huurder uitgeoefend worden.
- Omzetbelasting
Voor de huurder die geldt als onderneming in de zin van de Wet op de omzetbelasting 1968 is de
huurprijs belast met omzetbelasting met toepassing van het Besluit van 24 maart 1999,
- VB99/571; herdruk Mededeling 45 (wijziging Besluit van 10 april 1996, nr. VB96/354) Infobulletin
99/262. huurder en verhuurder verklaren uitdrukkelijk dat bij het vaststellen van de huurprijs als uitgangspunt geldt, dat de huurder blijvend voldoet aan de criteria welke zijn gesteld voor een met omzetbelasting belaste verhuur als bedoeld in art. 11 lid 1, letter b, sub 5 van de Wet op de Omzetbelasting 1968 in samenhang met art. 6a van de daarbij behorende Uitvoeringsbeschikking omzetbelasting 1968. Voor zover in dit artikel er niet uitdrukkelijk van wordt afgeweken, hebben de bepalingen van dit artikel dezelfde betekenis als de overeenkomende bepalingen bij of krachtens de Wet op de omzetbelasting 1968 gesteld.
- Bestemming en gebruik
8.1 Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde te gebruiken voor een andere bestemming dan
opslagruimte voor roerende zaken.
8.2 Het is de huurder niet toegestaan veranderingen van welke aard dan ook aan te brengen aan het
gehuurde.
8.3 Vóór ingebruikname van het gehuurde zal een door de huurder en verhuurder te ondertekenen
beschrijving gemaakt worden van de staat van het gehuurde. Wordt het gehuurde na het einde van
de huurovereenkomst in dezelfde staat opgeleverd als waarin zij volgens de beschrijving is aanvaard,
zal de verhuurder de borgsom binnen twee weken terugstorten op de bankrekening van de huurder.
8.4 Bij het ontbreken van een beschrijving dient de huurder het gehuurde in goede staat op te leveren.
8.5 Iedere opslagruimte is beveiligd met een speciaal ontworpen afsluitsysteem waarop een persoonlijk slot aangebracht wordt. Huurder dient slot te verkrijgen enkel bij verhuurder. Verhuurder heeft geen moedersleutel. De huurder is als enige verantwoordelijk voor het correct afsluiten van het gehuurde met behulp van het persoonlijk slot. Het aanbrengen van een tweede slot door de huurder is niet toegestaan.
8.6 De verhuurder is bevoegd het gehuurde te allen tijde te inspecteren.
8.7 De huurder zal derhalve de verhuurder op eerste verzoek toegang verschaffen tot het gehuurde en overige noodzakelijke medewerking verlenen voor het verrichten van onderhoudswerkzaamheden en inspectie; Het is de huurder niet toegestaan:
het gehuurde te gebruiken voor een bestemming die strijdig is met strafrechtelijke of
invoerrechtelijke wetsbepalingen, waaronder ook begrepen, het opslaan van wapens,
explosieven, drugs (of andere middelen die vallen onder de Opiumwet), smokkelwaar, gestolen
of geheelde goederen of illegaal ingevoerde goederen; toxische, ontplofbare, ontvlambare of andere voor mens, milieu, goederen of in welk zin dan ook (mogelijk) gevaarlijke stoffen, aan bederf onderhevige goederen, levende have in het Gehuurde op te slaan of te laten verblijven;
zonder voorafgaande schriftelijke melding aan de verhuurder juwelen, bont, kunstvoorwerpen,
8.8 Het is niet toegestaan collectiestukken of onvervangbare voorwerpen, voorwerpen met een emotionele of bijzondere waarde op te slaan; voorts is het de huurder niet toegestaan goederen op te slaan welke zijn genoemd in art. 3 van het ‘Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer’ (besluit van 15 juni 2000, Staatsblad 2000, nr. 278) en goederen welke zijn genoemd in art. 2 van het ‘Besluit verpakking en aanduiding milieugevaarlijke stoffen en preparaten’ (besluit van 14 oktober 1987, Staatsblad1991, nr. 534). ten behoeve van elektrische of andere apparaten gebruik te maken van de elektriciteitsvoorzieningen in het Gehuurde, zonder voorafgaande toestemming van de
verhuurder; het Gehuurde als werkplaats of toonzaal te gebruiken of het Gehuurde op een zodanige wijze te gebruiken dat hierdoor overlast ontstaat voor de omgeving; in of vanuit het Gehuurde enige commerciële activiteit uit te oefenen; domicilie te vestigen of de statutaire zetel van een
onderneming te kiezen in het Gehuurde; enig recht uit hoofde van de huurovereenkomst, de algemene bepalingen, het Huishoudelijk Reglement of uit enige andere rechtsbetrekking met de verhuurder, over te dragen aan derden. derden toegang te verschaffen tot het Gehuurde zonder schriftelijke volmacht. Gedurende de openingstijden van de receptie dient de huurder zich vóór het betreden van het Gehuurde met vertoon van een geldig legitimatiebewijs en deugdelijke volmacht te melden bij de receptie.
8.9 Het is niet toegestaan afval of andere eigendommen te plaatsen in de gemeenschappelijke ruimtes, op het terrein of tegen de gevel van het pand.
8.9 Het is niet toegestaan in de vloer te boren, of iets aan de wanden te bevestigen.
- Verticaaltransport
9.1 Het gebruik van de goederenlift is ten alle tijden op eigen risico van huurder en alleen geschikt voor goederen.
9.2 Huurder dient de gebruiksvoorschriften van de lift op te volgen.
9.3 Het gebruik van de heftruckservice van verhuurder is ten alle tijden op eigen risico van huurder.
9.4 Huurder dient altijd aanwezig te zijn bij het verplaatsen van goederen door verhuurder.
9.5 Goederen dienen op een pallet te staan, welke verhuurder ter beschikking kan stellen. Goederen dienen zorgvuldig verpakt en geplaatste te zijn op de pallet.
9.6 Verhuurder is ten alle tijden gerechtigd om geen heftruck service te verlenen wanneer het verhuurder onverantwoord lijkt de goederen te verplaatsen.
9.7 Kosten van heftruckservice zijn te verkrijgen bij de receptie van Zakencentrum Markoever.
- Verzekering
10.1 Huurder is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een verzekering voor zijn goederen. Gedurende de gehele looptijd van de huurovereenkomst moet de huurder de goederen verzekeren tegen verlies, diefstal en schade door middel van een in Nederland gebruikelijke (particuliere) verzekering. Voor de schade waarvan de oorzaak niet is toe te rekenen aan de verhuurder is de verhuurder niet aansprakelijk en zijn de opgeslagen goederen niet verzekerd.
- Aansprakelijkheid huurder
11.1 De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde die is ontstaan door een hem toe te
rekenen tekortschieten in de nakoming van een wettelijke verplichting en/of een verplichting uit de
huurovereenkomst, algemene bepalingen en/of Huishoudelijk Reglement.
11.2 De huurder vrijwaart de verhuurder indien de verhuurder door derden wordt aangesproken tot
voldoening van een schuld ten gevolge van gedragingen, handelingen of nalatigheden van de
huurder en/of derden die de huurder heeft toegelaten of in staat heeft gesteld toegang te krijgen tot
het gehuurde of het pand waarin het gehuurde zich bevindt.
- Aansprakelijkheid verhuurder en eigenaar van het gehuurde
12.1 De verhuurder is niet aansprakelijk voor door de huurder geleden en te lijden schade van welke
aard en door welke oorzaak ook.
12.2 De aansprakelijkheidsuitsluiting in sub 1 geldt tevens voor geleden en te lijden schade door derden die, met of zonder toestemming van de huurder, goederen hebben of hadden opgeslagen in het gehuurde.
- Toepasselijk recht en bevoegde rechter
13.1 Op alle rechtsbetrekkingen tussen huurder en verhuurder is uitsluitend Nederlands recht van
toepassing.
13.2 Alle geschillen tussen huurder en verhuurder zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Breda.
- Persoonsgegevens
14.1 De persoonsgegevens die de huurder aan de verhuurder toevertrouwt, worden door de verhuurder opgenomen in een gegevensbestand. De verhuurder zal de verkregen persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor de hierna omschreven doeleinden en al het mogelijke doen om deze
persoonsgegevens te beschermen.
14.2 De persoonsgegevens worden door de verhuurder vastgelegd ten behoeve van haar bedrijfsvoering, klantadministratie en om producten en/of diensten onder de aandacht van haar (voormalige) huurders te brengen. Indien nodig kunnen de persoonsgegevens gebruikt worden om contact met de huurder op te nemen.
14.3 Camerabeelden worden uitsluitend door verhuurder gebruikt ter beveiliging van het gehuurde.
14.4 Door ondertekening van de huurovereenkomst verleent de huurder haar toestemming voor het door de verhuurder verwerken van zijn persoonsgegevens ten behoeve van de hierboven omschreven doeleinden.
14.5 Indien de (voormalige) huurder geen prijs stelt op de ontvangst van informatie over producten en/of diensten van de verhuurder, dan kan de huurder dit kenbaar maken aan de verhuurder.
- Slotbepalingen
15.1 De huurder dient een eigen adres op te geven en een tweede adres dat uitsluitend gebruikt zal
worden indien de huurder bij calamiteiten op het eigen adres niet bereikbaar is. Beide adressen
mogen slechts gelegen zijn in de EU en Zwitserland.
15.2 Vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst mag de verhuurder alle mededelingen of communicaties aan de huurder richten hetzij per post hetzij per email of andere elektronische middelen.
15.3 Verhuurder maakt uitsluitend gebruik van elektronische facturen die uitsluitend per email worden verstuurd naar het door de huurder opgegeven emailadres. Daarnaast aanvaardt de huurder voor alle doeleinden email als een correct en afdoende middel van communicatie tussen verhuurder en huurder. Huurder is uitdrukkelijk volledig verantwoordelijk voor de juistheid van zijn emailadres zoals dat bekend is bij verhuurder. Verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade die voortvloeit uit gebruik van een onjuist emailadres.
15.4 Adreswijzigingen of emailadreswijzigingen dient de huurder schriftelijk mede te delen aan de verhuurder.
15.5 Na het einde van de huurovereenkomst zal de huurder via zijn eigen (email)adres éénmalig schriftelijk door de verhuurder gewezen worden op achtergelaten goederen. Indien de huurder niet binnen twee weken na deze melding de goederen komt of laat ophalen, wordt de huurder geacht ermee in te stemmen dat de goederen door de verhuurder op de een door de verhuurder te kiezen wijze afgevoerd en vernietigd worden. De huurder is en blijft aansprakelijk voor alle schade en kosten die voor de verhuurder ontstaan door het achterlaten van goederen, met een minimumbedrag van 100 euro. De verhuurder is niet aansprakelijk voor enige schade aan de achtergelaten goederen, ongeacht de wijze waarop en de oorzaak waardoor de schade is ontstaan.